نوسازی بافت فرسوده و توسعه شهر همواره در گرو سیاست‌های مدیران شهری در مسیر صدور پروانه ساخت و ساز است و نگاهی به آمار دوره فعلی و پیشین شهرداری نشان می‌دهد که سکان‌داران قبلی مدیریت شهری با توجه به تلاش برای اداره گران شهر در آمار صدور پروانه عقب مانده بودند.

ساخت و ساز

به گزارش همشهری آنلاین ، صدور پروانه ساخت‌وساز در هر دوره از مدیریت شهری نشان‌دهنده میزان تغییر و نوسازی در مسیر توسعه شهر است؛ موضوعی که در هر دوره با توجه به سیاست‌های مدنظر شهردارها با نوسانات متعددی همراه است.

در دوره پنجم مدیریت شهری با توجه به مشی فکری پیروز حناچی، شهردار وقت تهران، با وجود رونق بازار مسکن، میزان صدور پروانه به‌خصوص در بافت فرسوده مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته بود. حناچی پیش از اینکه در جایگاه شهردار تهران قرار بگیرد، اعلام کرده بود که «باید هزینه تهران را بیشتر کنیم تا مردم از شهر به حومه کوچ کنند.» هرچند در گذر زمان تلاش شد تا این تفکر شهردار پیشین تهران، به قبل از شروع فعالیت او در قامت شهردار پایتخت محدود شود، اما زمان طولانی صدور پروانه ساخت و کاهش تعداد پروانه‌های صادر شده، انتقادهای بسیاری را روانه آن دوره مدیریت شهری کرد؛ چرا که اخلال در صدور پروانه‌ها مانع توسعه و نوسازی شهر می‌شود.

نیم‌نگاهی به آمار صدور پروانه در 7سال اخیر نشان می‌دهد که 9هزار و190مورد در سال96، 11هزار و 146مورد در سال97 و همچنین 12هزار و212مورد، درسال98 و10هزار و60مورد پروانه به‌ ترتیب در سال99 صادر شده بود. آمار صدور پروانه در سال1400 که سال فعالیت مشترک مدیریت شهری پنجم و ششم بود نیز به 7هزار و922پروانه رسیده بود.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران از همان روزهای آغاز فعالیت خود در خیابان بهشت، تلاش برای کاهش زمان صدور پروانه و افزایش تعداد پروانه‌های صادر شده، با توجه به مباحث توسعه‌ای شهر را مورد توجه قرار داد چرا که در دوره قبل فرایند صدور مجوز در تخریب و نوسازی ۳۶۵روز و صدور پروانه ۵۶۰روز بود.

شهردار تهران در مرداد سال‌ جاری در این رابطه توضیح داد: «میانگین زمان صدور پروانه ۳۷۰روز بود که به 2‌ماه و در بعضی مناطق به 4‌ماه کاهش یافته است.»

با توجه به پیگیری‌های شهرداری تهران در سال1401، آمار 10هزار و40 برای صدور پروانه ثبت و در سال1402 نیز این آمار با جهش قابل‌توجهی به‌خصوص در بافت فرسوده همراه شد؛ اقدامی که شاید بتوان آن را به‌ عنوان یک گره‌گشایی برای مسئله ساخت و سازهای شهر معرفی کرد.

روز گذشته نیز حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، آمار و ارقام قابل توجهی را در مورد پروانه ساخت در بافت فرسوده ارائه داد و عنوان کرد: پروانه‌های شهرسازی را از مرداد سال۱۴۰۱ صادر کردیم و تقریبا زمان صدور پروانه‌ها به زیر یک ‌ماه رسیده است‌. به ‌گفته صارمی آمار صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده حدود ۸سال در رکود بود و سال گذشته از رکود خارج شد: «در ۷‌ماه امسال بیش از ۹هزار پروانه ساختمانی صادر شده که بیشترین فراوانی آن در بافت فرسوده و مناطق ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ بوده است.»

کد خبر 801487
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha